П`ятниця, 26.04.2024, 23:57
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти Лозівської районної державної адміністрації

Меню сайту
Категорії розділу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Корисні посилання

Головна » 2012 » Лютий » 14 » Підвищуємо професійну компетентність
14:40
Підвищуємо професійну компетентність

08 лютого 2012 року у залі засідання відділу освіти Лозівської районної державної адміністрації пройшов науково – практичний семінар з теми: «Осучаснення уроку української мови. Удосконалення змісту та структури уроку з урахуванням прогресивних підходів до навчання».

Його мета: виокреслити шляхи удосконалення мовної освіти школярів, націлити педагогів на творчий пошук в осучасненні уроку української мови, уроку наукового, продуктивного, мобільного, емоційного.

Учасники створили модель сучасного вчителя, якого чекає школа, провели паралель між портретною галереєю філологів регіону і віртуальною моделлю сучасного вчителя. Через роботу в групах провели думку, що виховати творчу особистість може людина, яка є носієм змін.

Девіз «Кожен, у кого є нові ідеї, буде почутий» пройшов червоною ниткою через увесь семінар.


Зміст відеоролика «Наш особисто зорієнтований урок», проведений методичний міст дали відповідь на питання: «Як «свій» урок зробити «їхнім» уроком, як учительське «треба» перетворити на учнівське «хочу». Виступи філологів підтвердили думку: «Урок – це дзеркало загальної педагогічної культури вчителя, мірило його інтелектуального багатства, показник його світогляду й ерудиції» (В.Сухомлинський).

Рефлексійні картки допомогли з’ясувати, чого навчилися учасники, що усвідомили, що відразу використають на своїх уроках, який етап семінару був найбільш продуктивнішим і т.д.

Рекомендації науково – практичного семінару, що містять шляхи удосконалення мовної освіти, направлені  у навчальні заклади району.

Категорія: Заходи | Переглядів: 595 | Додав: Lrvo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024